457_1394539622
  • Bivaxprodukter


BIVAXPRODUKTER

Qi-niken Hälsocenter tillverkar naturliga biprodukter
i form av bivaxljus, honung, bivaxsalva och läppcerat med ingredienser från den egna biodlingen. Allt är handgjort och noga utvalt med ekologiska essenser och ekologiska oljor ingår i tillverkningen. Inga konstiga kemikalier eller tillsatser. 
Vare sig du ska köpa honung, bivaxsalva, eller bivaxljus från oss så kommer alla produkter från naturen och är handgjorda.


Ge bort biprodukter som middagsgåva, dopgåva, bröllopspresent, julklapp eller varför inte som en present till dig själv
.

BIVAX- inga skadliga ämnen. Bivax har använts länge i människans historia också då det gäller ljustillverkning, gjuteri- och textilframställning, inom läkemedel och kosmetik mm. Jämfört med stearin och parafin lämnar ljus av bivax inga skadliga ämnen i rumsluften. Bivaxljus är vackert gula och doftar gott. När man tar ut honungen ur kupan skär man också ut bivax. Färgen varierar från nästan vit till brun men är vanligast gul i färgen. Bivax har många användningasområden.

Bivaxljus
Vaxljus gjordes av bivax åtminstone så tidigt som 3000 f.v.t. i Egypten. Bivaxljus doftar ljuvlig och brinner längre, är vackrare och mycket renare än ljus gjorda av stearin och paraffin. Bivaxljus är REN LYX. Det finaste du kan ha på bordet.
Bivaxet som används för att stöpa ljusen är det täckvax som blir över från honungsproduktionen och kommer direkt från bigården. Till skillnad från paraffin- och stearinljus som innehåller fossila bränslen och slaktavfall är dessa bivaxljus en helt naturlig och klimatsmart produkt som inte har någon påverkan på naturen.
Bivaxljus är kända för att lindra allergiska symptom så som täppt näsa, astma och höstsnuva. Ljusen är joniserade vilket innebär att de renar inomhusluften från damm och partiklar.
Med bivaxljus känner man sig lite närmare naturen och naturens pollinerande insekter. Utan dem skulle 2/3 delar av maten på våra tallrikar försvinna. Handlar du bivaxljus från Qi-niken garanteras att ljusen är säkra och bara innehåller rent bivax.

Att tända ett vanligt ljus inomhus kan bidra till att ditt hem innehåller sexgånger så hög koncentration av sotpartiklar som Danmarks mest trafikerade väg efter bara tio minuter. Det är varken bra för miljön eller hälsan. Ljus som du köper i affären kan även innehålla palmolja som bidrar till skövlingen av regnskogen.


Bivaxsalva
för alla däggdjur.
 

Bivax har genom tiderna används för hudens skönhet, egenvård och välmående.  
Bivax är ett gammalt hudläkemedel för däggdjur och används än idag i krämer, salva och läppbalsam.

Bivax anses lugna irriterad hud, mjukar upp torr och narig hud. Bivaxsalva har under åren använts för att smörja nariga händer läppar, kinder på ömtåliga bebisrumpor och vid solsveda.
Bivaxsalva har även använts mot torra trampdynor, skavsår, förhårdnader, hudsprickor och lindring vid tillfällig klåda.

  • För huden och läpparna

Bivaxsalva skyddar mot kyla och bevarar fukt. Den lugnar irriterad hud och mjukar upp torr hud. I webshop erbjuds bivaxsalva producerad av Qi-nikens Bigård - utan tillsatser enbart ekologiska produkter.

Väldoftande med lavendel som ger en kryddig och blommig doft. Avslappnande och upplyftande. Rekommenderas till massage för torra ben, hälar, armbågar. Kan med fördel användas för hela kroppen. Innehåll: Bivax, ekologisk eterisk olja med doft av lavendel och högkvalité olivolja utvunnen direkt ur oliver.
Innehåller inga tillsatser av konserveringsmedel eller färgämnen. Vattenfri.

  • För håretAnvänds liksom andra vaxer i hårvård för att ge glans till håret. Ytterst lite behövs. 

  • För skorna
  • "Jag har använt bivaxsalva att putsa skorna med. Perfekt resultat och dessutom miljövänligt utan tillsatser eller kemikalier och skulle det komma lite på fötter eller tår är det bara bra!"

http://www.kurragomma.se/2012/08/miljovanlig-skoputs/

 
  • För hovar.......och för torra trampdynor
 

  • För HELA familjen!

http://www.halsa.se/kategori/naturlig-halsa/honung---en-dunderkur-for-halsan/
KONTAKT:
Telefon: 073-687 21 50
E-mail: info@qi-niken.se

ÖPPET:

Webshop: Alla dagar & dygnet runt
Butik: Boka tid
Klinik: Boka tid

 

Välkommen !

Bivaxljus brinner fint och doftar ljuvligt
Handgjorda produkter utan kemikalier
Bivaxsalva för hela kroppen och lite till ....


Produkterna hittar du i webshop