457_1394539622

 


Hårmineralanalys
Håret avslöjar hur du mår!

Hår är av flera skäl en idealisk vävnad att använda för analysering av näringsstatus och eventuell förekomst av tungmetaller. Att ta ett hårprov är skonsamt. Det är enkelt att utföra. Alla de viktiga näringsämnenena och toxiska elementen ackumuleras i håret.

Hår har visat sig vara särskilt lämpligt att använda för att undersöka miljöns påverkan på människan, både på global, regional och lokal nivå.

Mineraler fungerar som en slags kemiska katalysatorer för mängder med processer i kroppen. Finns inte dessa katalysatorer så går många livsviktiga processer på sparlåga och olika sjukdomssymtom kan framträda. Våra kroppar är beroende av ett 70-tal olika mineraler för att kunna fungera optimalt.

De mineraler som krävs i små mängder kallas för spårämnen och dagsintaget räknas i mikrogram. Håret innehåller alla mineraler som finns i din kropp. I de flest fall återspeglar det också hur stor mängd av dessa som finns i kroppsvävnaden.
Resultatet från en hårmineralanalys ger en klar bild av din invärtes miljö. Med hjälp av denna information kan metabilismens tydas och hur effektivt din kropp arbeter

Hårmineralanalysen visar mineralnivåerna i ett stapeldiagram
.

Näringsbrister

I dagens samhälle är sjukdomar som  t ex skörbjugg och beriberi är mycket ovanliga. Övernäring och näringsobalanser är däremot stora problem.

Man kan även ha överskott av både tungmetaller och näringsämnen vilka också påverkar hur vi fungerar psykiskt. För mycket koppar tex. kan göra att man blir labil och gråter lätt. Koppar och zink styr våra hormoner och är alltid i obalans vid beteende-störningar. Man har också funnit ett samband mellan anorexia och skolios relaterat till zink och koppar.

Tungmetaller

Hårmineralanalys rekommenderas vid ovanstående symptom och besvär samt för dig som arbetar eller har personal inom tandvård, frisöryrket, industri och arbetsplatser där metaller och kemikalier används.

Att testa metaller i urinen mäter endast vilka och hur mycket mineraler som utsöndras. Blodet visar vilka mineraler som för tillfället absorberas och cirkulerar innan de utsöndras och/eller avskiljs i lagringsdepåer. Blod- och urinprov visar mineral-statusen i kroppen endast vid en viss tidpunkt.

Mineralkoncentrationer som återfinns i håret däremot, representerar intag eller exponering som pågått länge, vilket gör hårmineralanalysen användbar för näringsmässiga och epidemiologiska studier.

Tungmetaller kan också komma från vatten, isoleringsmaterial och annan närmiljö. Hårmineralanalysen är den främsta analysen att avslöja tungmetallförgiftning. Tungmetaller och gifter påverkar också psyket och gynnar Candidaöverväxt vilket är en orsak till depression hos många.
 

Uran i vattnet

15 mikrogram uran per litet vatten är okej. Men kanske inte 70 mikrogram som vissa boende i Uppsala får i sig. I vissa delar av Uppsala, exempelvis i Vänge och Björklinge innehåller dricksvattnet upp mot 70 mikrogram uran per liter vatten.  Nivåerna är över fyra gånger så höga som livsmedelsverket och världshälsoorganisationen, WHO, rekommenderar.

Metabolic Typing

Metabolic Typing är den enda metoden i världen som verkligen ser till dig som unik individ och till dina unika näringsbehov. Våra kroppar hanterar alla näring och föda på olika vis i den kemiska processen som omvandlar näring till energi. Långsamma ämnesomsättare har t.ex. mer benägenhet för depression medan snabba tenderar att få mer ångest genom sina näringsbrister.
 

I samarbete med laboratoriet Trace Element Inc, USA får du en analys översatt till svenska, som visar: 

 • din personliga mineralstatus 
 • avancerad analystolkning
 • kostråd 
 • förslag till balansering med kosttillskott
______________________________________________________________________

Trace Elements, Inc. är ett internationellt laboratorie- och näringskonsultföretag som förser terapeuter och läkare med högklassiga hårmineralanalyser. De har genomfört och tolkat mer än 2 miljoner hårmineralanalyser. Trace Elements, Inc. finns representerade i mer än 40 länder och är idag världsledande inom detta område. Grundaren Dr David Watts är internationellt ett mycket aktat namn inom näringsforskningen och anlitas som föredragshållare över hela världen.

______________________________________________________________

Ekonomiskt

Än idag är hårmineralanalys det mest ekonomiska och användbara verktyget för att undersöka och utvärdera näringsmässiga inbördes förhållanden hos enskilda individer såväl som hos hela befolkningsgrupper. Uppföljande tester hjälper också till att bedöma förbättringar i den näringsmässiga statusen efter att man tagit tillskott eller efter förändringar i kost och livsstil.


Hur går jag tillväga för att göra en hårmineralanalys?

 • Det är bara att boka tid på kliniken för provtagning. ​​​​​​
 1. Vid första besöket görs en anamnes med provtagning och ev. kompletterande tester. 
 2. Vid andra besöket går vi igenom analyssvaret. Där ingår också kostråd samt ett skräddarsytt kosttillskottprogram.
 3. Tredje besöket är ett uppföljningsmöte. Lämpligt att göra efter 4-6 månader när man genomgått sin kosttillskottskur.
OBS!
Tänk på att håret vid provtagningstillfället inte bör vara preparerat dvs färgat, permanentat, blekt, balsamerat, innehålla mousse eller vax, utan enbart tvättat med vanligt schampo (vissa medicinska schampon kan innehålla t ex zink eller selen etc.)
 
 • Bor du avsides eller utomlands
 Då beställer du din analys via webshop och kontakterna hålls via mail/telefon/SMS.
_____________________________________________________________________


Du kan välja ett av följande alternativ när du får analysen redovisad:
Alt. 1  Du bokar tid på praktiken i Hågaby, Uppsala. Analysen redovisas i sin helhet på plats.
 • Kostnadsfri vägledning via sms/e-post under hela balanseringstiden om du beställer dina balanseringskur via webvital-butiken.
Alt. 2  Om du har beställt din analys via webshop eller inte har möjlighet att komma till kliniken.
 • Analyssvaret skickas till dig per post.
 • Sedan ringer du upp vid inbokad tid  tel. 073-6872150.
 • Kostnadsfri vägledning under hela balanseringstiden via sms och/eller  e-post, om du beställer dina balanseringskur via webvital-butiken.
Beträffande rekommenderade kosttillskott se nedan. 
Originalprodukter från Trace Elements
Mineraler och vitaminer är livsviktiga komponenter för kroppens uppbyggnad och funktion. 
Även samspelet mellan dem har visat sig ha stor betydelse för optimal hälsa.


En hårmineralanalys visar din mineralstatus.
Balansera din mineralstatus med tillskott som bygger på mångårig internationell forskning
Rekommenderade kosttillskott vid en hårmineralanalys är originalprodukter från Trace Elements. Dessa är framtagna och specialkomponerade för att kunna kombineras till en skräddarsydd  kur för varje individs analys.

Veganska produkter
Alla HMA-produkter är nu veganska. Med nya striktare EU-regler gällande animaliska produkter såg Trace Elements att risken för framtida problem med export/import var stor. De har istället valt att skapa en helt ny vegetabilisk serie produkter baserade på en kombination av vitaminer, mineraler, aminosyror, växter och örter. 
 • I WebVital-butiken kan du handla alla rekommenderade HMA produkter för din kur och få dem direkt hem i brevlådan.
 • Du kan också beställa genom din terapeut på kliniken

Upptäck ditt näringsbehov med - Hårmineralanalys

Hur vet man vad kroppen behöver? Bör man lägga om kosten? Räcker det med multivitamintillskott? Eller med att äta ekologiskt? Det kan vara extremt svårt att veta vad den egna kroppen behöver. Frågorna är många gånger fler än svaren.

Analysen visar din kropps mineraltillstånd och eventuell påverkan av giftiga ämnen som t.ex. kvicksilver, arsenik och uran. Rätt balans mellan kroppens mineraler är mycket viktigt för din hälsa. Mineraler är näring och utbrändhet kan bero på att någon mineraldepå har tömts, ofta på grund av att kroppen har utsatts för långvarig stress.

Mineralernas relation till varandra är mycket viktig. De kan vara antagonister (motståndare), eller synergister (hjälpare), till varandra. Därför är det aldrig en bra idé att ta ett mineral ensidigt. Man kan skapa nya oblanser i kroppen.

Sjuk sköldkörtel upptäcktes med hårmineralanalys
För 5 år sedan mådde Anna-Karin Amilon mycket dåligt. Hon var deppig och trött och tyckte inte att det satt i ”huvudet”, utan att problemet var kroppsligt. Hon hörde talas om diagnostikmetoden hårmineralanalys och bestämde sig att prova.       Läs mer

Underproduktion i sköldkörteln är ett mycket vanligt sköldkörtelproblem som orsakar stort lidande hos många drabbade.
Många personer som upplever fysiska och psykiska problem hamnar utanför skolmedicinens ramar. Det vill säga att de ligger inom de medicinska referensramarna men upplever ändå fysiska och känslomässiga symtom. Detta gäller i allra högsta grad sköldkörtelproblem.
Man ser ofta klassiska symtom på hypotyreos, i synnerhet depression, men provsvaren visar inga onormala avvikelser.

I USA uppskattar man att 50% av befolkningen lider av hypotyreos, det är också den vanligaste orsaken till att man söker läkare.

Nyhet: Forskarna har hittat en orsak till kronisk trötthet
Över 40 000 svenskar lider av kroniskt trötthetssyndrom – med svår värk, nedstämdhet och utmattning. Nu tror sig forskarna ha hittat svaret på varför sjukdomen uppstår.
Kroniskt trötthetssyndrom (ME/CFS) innebär en känsla av utmattning som inte går att vila bort. Sjukdomen har jämförts med en evig influensa där individen lider av svår energibrist, feber, värk, minnesproblem, nedstämdhet och överkänslighet mot ljud och ljus.  Tack vare ny teknologi inom metabolomik, det vill säga studiet av ämnesomsättningens biokemiska avtryck på cellnivå, har forskare från University of California i San Diego (UCSD) identifierat en potentiell biomarkör för sjukdomen. En avvikande biokemisk signatur i blodplasman särskiljer ME/CFS-sjuka från friska personer.
Resultaten tyder på att kroniskt trötthetssyndrom är ett sjukdomstillstånd med kraftigt nedsatt ämnesomsättning och energiproduktion.
http://www.allas.se/orsak-till-kronisk-trotthet/

Du kan kontrollera din ämnesomsättning med en hårmineralanalys

 • Ligger tungmetaller bakom dina hormonobalanser?
 • Trött, sjuk och deppig? Du kanske har näringsbrist!

Brist på viktiga vitaminer och mineraler kan ge dig besvärliga symtom såsom trötthet, nedstämdhet och sänkt immunförsvar.

Att få i sig tillräckligt av alla näringsämnen kroppen behöver kan vara en utmaning. Men att slarva med intaget av vitaminer och mineraler kan leda till en uppsjö fysiska och psykiska besvär, så det är värt att anstränga sig lite extra för att ge kroppen en så näringsrik kost som möjligt.

Kombinera din mineralterapi med akupunktur och/eller bioresonans för bästa effekt

Akupunktur är en metod som idag är godkänd av socialstyrelsen och dess goda verkan styrks genom tusentals studier bl.a via databanken PubMed.

En TCM-akupunktör har en gedigen utbildning i traditionell kinesisk medicin och uppnår mycket goda resultat vid många olika sjukdomstillstånd utan att orsaka skadliga biverkningar.

WHO (världshälsoorganistationen) har listat över 100 olika användningsområden för kinesisk akupunktur. Exempel på sjukdomar/problem som kan behandlas är:

 • Allergier, hudsjukdomar
 • Mag- och tarmbesvär så som förstoppning, diarré, magkatarr och matsmältningsproblem
 • Ryggsmärtor, nack- och ledbesvär
 • Migrän och huvudvärk
 • Astma, bihåleproblem
 • Depressioner, sömnproblem
 • Stress, utmattning, trötthet, koncentrationssvårigheter
 • PMS, menstruations- och klimakteriebesvär
 • Nikotinavvänjning och sockerberoende
 • Samt en mängd andra problem/sjukdomar
Har du gjort en hårmineralanalys hos Qi-niken får du 10 % rabatt på behandlingar med akupunktur och/eller SENSEI Resonans under tiden du genomgår din mineralkur som du köpt via webvital-butien.
TIDNINGEN LAND 2004KONTAKT:

Telefon: 073-687 21 50

E-mail: info@qi-niken.se

ÖPPET:

Webshop: Alla dagar & dygnet runt

Butik: Boka tid

Klinik: Boka tid.

 

Skicka ett mail om du har några frågor!

 Välkommen !

Boka tid eller beställ via webshop
KOPPARSPIRAL - BloggspotSamtliga  hårmineralanalyser gjorda hos Qi-niken, på personer boende i Uppsala län,  har påvisat förekomst av Uran.

 

Uranförgiftning ger nedsatt immunsystem och kan leda till cancer, lung- eller njurskador.

För en anlysand ökade uranvärdet från 0,005 till 0,192 - 1,5 år efter flytt till Uppsala.

Du kan få en håranalys gjord utan att besöka kliniken. Beställ via webshop (klicka på bilden). Kontakterna sköts då via mail eller telefon.
Dr David Watts, grundare av Trace Elements Inc, svarar på frågor om de kosttillskotten som skräddarsytts för analysen. (klicka på bilden)
Här kan du beställa de speciella kosttillskotten för hårmineralanalyser specialkomponerade av Trace Elements.

Hundar och Hästar


Vill du undersöka mineralstatusen hos din häst eller hund kan vi hälpa till med det också. Det finns speciellt utvecklade analys-program för både hundhår och hästhår

Observera att vi inte behandlar  barn under 8 år!