Öronljus

 

En mångtusenårig metod

för att behandla olika öronproblem.

 

 

 

Exempel på besvär som behandlas med öronljus:

  • Mellanöroninflammation
  • Klåda och irritationer
  • Bihåleinflammation
  • Menières sjukdom
  • Tryckreglering
  • Tinnitus
  • Hörselnedsättning

 

Öronljus är en välgörande och lugnande indiansk avspänningsceremoni. Ett lätt undertryck (skorstenseffekt) i förening med luftvibrationerna i öronljuset till följd av lågans rörelser utsätter trumhinnan för en mjuk massage. Detta skapa en angenäm känsla av värme och en tryckutjämning som upplevs som "befriande" i området runt öron, panna och bihålor.

Denna fysikaliska effekt upplevs ofta subjektivt som en välgörande tryck-minskning och smärtlindring främst i öronen och huvudet, och för det mesta redan omedelbart efter behandlingen.Spontant kan detta också leda till en mera obehindrad näsandning och en förbättrad luktförmåga, även om näsan innan varit tilltäppt.

 


Hela ceremonin har en underbart avslappnande verkan. En djup känsla av trygghet och lycka som man endast sällan får uppleva

 

Alla original BIOSUN-öronljus tillverkas fortfarande hantverksmässigt med stor kärlek och omsorg. Man använder gamla recept och de bästa råvaror, som dessutom regelbundet kontrolleras..

Biosun använder uteslutande högraffinerad bivax, honungsextrakt och traditionella indianska örter som salvia, johannisört och kamomill, samt fullständigt naturliga eteriska aromessenser vid tillverkningen av sina öronljus.

Därför drabbas vi av öroninflammation

Unikt för däggdjurSmåbarn drabbas ofta av smärtsamma öroninflammationer. Ny forskning visar nu att priset som vi betalar för våra välutvecklade öron är att öronen inte kan tvätta sig själva

 

Öroninflammation

är en varig inflammation i mellanörat. Den börjar plötsligt och går oftast över på att par dagar, men i vissa fall kan det leda långvariga öronproblem. Ett vanligt tecken på akut öroninflammation är att det gör ont i örat. Ofta också med feber, försämrad hörsel, lock för örat och nästäppa. Trumhinnan blir röd och tjock och det bildas var i mellanörat.

Många barn drabbas flera gånger om av smärtsamma öronproblem och ibland blir problemen till och med permanenta. De flesta av oss drabbas åtminstone någon gång och vet hur ont det kan göra. Nu säger sig amerikanska forskare ha hittat en förklaring till problemen – och menar att öroninflammationer kan vara en bieffekt av att vi däggdjur har utvecklat så avancerade hörselsinnen.

 

Det hela handlar om mellanörat. Det är den delen av örat som innehåller de tre små benen – hammaren, städet och stigbygeln – som hjälper till att föra vidare ljudet till innerörat, där det omtolkas och skickas vidare till hjärnan. Dessa tre ben är unika för däggdjur, andra djur har bara ett.

Men forskarna har nu upptäckt en annan sak som är unikt för däggdjursörat. I sin studie på möss såg forskarna att mellanörats väggar inte bara består av en typ av cell, som man alltid tidigare trott – utan två.

 

Dåligt städat öra

Den ena typen har små hår som hjälper till att transportera bort smuts och bakterier ut ur örat. Men den andra, nyupptäckta celltypen saknar de här håren och kan alltså inte hjälpa till med städningen.

- Vi har upptäckt en helt ny förklaring till hur mellanörat blir till, vilket kan förklara varför vi är extra utsatta för öroninflammationer. Den här processen har uppenbarligen ett grundläggande problem eftersom de här cellerna inte kan tvätta örat ordentligt, säger Abigail Tucker, en av forskarna bakom studien.

 

Studien publiceras nu i den vetenskapliga tidskriften Science. Källa:http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/




KONTAKT:

Telefon:073-687 21 50

E-mail: info@qi-niken.se

ÖPPET:

Webshop: Alla dagar & dygnet runt

  • Beställ i webshop och boka tid för konsultation eller skicka ett mail om du har några frågor!

Välkommen!