SENSEI RESONANS
 

HÄLSOEFFEKTERNA
ÄR MÅNGA

Några hälsofördelar av SENSEI Bioresonans inkluderar

 • avgiftning
 • smärtlindring
 • sänker blodtrycket
 • förbättrar cirkulationen
 • huden rening
 • viktminskning
 • avslappning
 • sårläkning
 • cellhälsa
 • - som en sovsäck för din själ!


Bastubad är en erkänd behandlingsmetod för att uppnå ett ökat välbefinnande. När man svettas förs toxiner bort från kroppen via huden, vilket gör att kroppen vitaliseras och man känner sig friskare. Studier har visat att bastubad är oerhört bra för hjärt- och kärlhälsan, IR behandling är ännu mer effektivt än bastubad.

Det terapeutiska infraröda ljuset är till hjälp för i stort sett de flesta människor. Detta beror  på ljusets förmåga att tränga djupt ner i vävnaden. Där skapas friktion - en Resonans i våra  celler (cellerna känner igen frekvensen som också finns i solens elektromagnetiska spektra). Det skapar värme (inifrån) och kroppen får på så sätt en energiinjektion. Det har visat sig att sjuk vävnad (”som behöver mer energi”), vävnad i obalans absorberar mer av det infraröda ljuset.

Energihöjningen, förbättrad blod- och lymfcirkulation samt inte minst den ökade syresättning av blodet är bara några av de resultat som uppstår - och som leder till att vår kropps självläkande processer sätter fart. Det infraröda ljusets (infraröda värmen) -direkta påverkan på muskler, leder, kapillärer och nervändor gör den till en utomordentlig behandlingsmetod samt till hjälpmedel för många.

 • STRESSREDUCERING

Det första man vanligtvis upplever under en behandling med Resonans infraröda ljus, är lugn och harmoni, avstressning. Många somnar efter bara några få minuter. Den mjuka omlindande värmen får hela kroppen att slappna av. Spända, stela muskler och leder mjukas upp och blodcirkulationen kommer igång, kropp och sinne får den paus till återhämtning som lätt försummas i dagens höga tempo. I Resonansen ligger du nämligen bara och kopplar av, inga måsten och bara göra. En skön lugn stund för dig och alla dina sinnen.
Efteråt är du oftast piggare eftersom puls och blodcirkulationen har ökat. Rörligheten har ökat, eventuell smärta har reducerats eller försvunnit. Kroppens nu mer avslappnade inställning gör också att livs energin har möjlighet att flöda.

 • UTMATTNING

Värmen leder också till ökad endorfinproduktion.

 • DETOX
Vid infraröda värmebehandlingar kan du, om du vill, svettas ordentligt, betydligt mer än i traditionell bastu. Man svettas från djupet. Denna djupa svettning bidrar till en av de mest effektiva Detox behandlingar som finns idag (rening av kroppen). Iakttagelser har visat att svetten i många fall innehåller både kemikalier och tungmetaller samt även blodfetter.

Effekten blir ofta att du känner energin återvända och småkrämpor försvinna.

 • STELA MUSKLER OCH LEDER

Värmen förbättrar cirkulationen i överspända och ömma muskler vilket bidrar till en ökad förutsättning för en normaliserad muskelfunktion. Det infraröda ljuset påverkar även muskelfibrerna positivt.
LINDRAR MUSKELKRAMPER
Muskelkramper har länge observerats minska genom användande av värme. Underliggande orsaker till besvären kan vara skelett- led- eller neuro-patologiska problem.
LEDSTELHET
Det har iakttagits en 20% minskning i stelhet vid 45°C jämfört med 33°C i reumatiska fingerleder och detta motsvarade perfekt både subjektiv och objektiv observation av stelhet.
Vilka stela leder och förtjockade bindvävar som helst borde svara på liknande sätt.

 • SMÄRTLINDRING

Värme kan leda till både ökad endorfinproduktion – vilket minskar smärta och skapa smärtlindring i ryggmärgsslutet, den s.k. "spinal gate", av Melzack and Wall.

Nya kliniska studier på smärta ger bevis för en hittills okänd smärtklass – ”värme påverkbar smärta” Heat Responsive Pain (HRP)– som omfattar flera vanliga smärttillstånd som kan behandlas med värmeterapi. Forskare som studerar HRP har märkt remarkabla terapeutiska fördelar med att använda kontinuerlig lågnivå-värmeterapi vid behandling av nedre delen av ryggen (lower back), överkroppen samt vid menstruationssmärtor, alla dessa smärtor som faller in under den nya VPS-klassificeringen. 

 • HUDBESVÄR

Infraröda värmebehandlingar betyder mycket för huden bland annat minskar Nässelutslag. Torr och hård hud blir mjuk, len och smidig. Tilltäppta porer öppnas och acne minskar. Blek hudfärg återställs. Ärr och smärta av brännskador minskar. Skärsår läker snabbare. Man har också iakttagit att besvär med eksem och psoriasis har förbättrats med infraröd värmebehandling.

 • MJUKDELSSKADOR

Infrarött ljus som läkemetod håller nu på att bli en spjutspets inom vården i vissa delar av världen av mjukdelsskador. Tack vare bland annat snabbare läkning genom bättre läknings betingelser, dvs snabbare läkningsprocesser.

 • ÖKAR ELASTICITETEN HOS BINDVÄV

Vävnader som värms upp till 45°C och sedan sträcks visar en icke-elastisk bestående förlängning på ungefär 0,5 – 0,9 % som består när sträckningen tas bort. Detta sker inte i samma vävnader när dessa sträcks vid normala vävnadstemperaturer. Sålunda kan 20 sträckningsomgångar skapa 10 – 18 % förlängning i vävnader som värms upp och sträcks. Denna effekt kan vara särskilt värdefull när man arbetar med ligament, ledkapslar, senor, bindvävshinnor och leder som har blivit ärriga, förtjockade eller sammandragna. Sådan sträckning vid 45°C orsakade mycket mindre försvagning i sträckta vävnader vid en given förlängning än liknande förlängning som skapats vid normala vävnadstemperaturer.

 • CIRKULATION

 Värmen från det infraröda ljuset ökar cirkulationen i den del av kroppen som behandlas.
Värmen ökar också blodcirkulationen i de finare kärlen, 
med effekten att stelhet minskar och läkningsprocesser förbättras
Blodomloppet har flera viktiga uppgifter i kroppen, bland annat att
• förse kroppens celler med viktig näring
• föra bort avfall som bildas vid ämnesomsättningen
• transportera syre från lungorna till vävnaderna, och koldioxid i andra riktningen
• sprida olika hormoner och signalsubstanser som styr olika funktioner i kroppenDu kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

 • PASSIV HJÄRT-KÄRL EFFEKT

Tack vare djup penetration, över 4 cm in i kroppen, av infraröda strålar som ges av infraröd utrustning, uppstår en värmningseffekt djupt inne i muskelvävnaderna samt i våra organ. Kroppen reagerar på denna djupvärmande effekt via hypota lamus framkallad ökning av både hjärtvolym och hjärtfrekvens. Denna gynnsamma hjärtpåfrestning ger en eftersökt hjärtkärlträning och konditionseffekt. Medicinforskare bekräftar att användande av värmepenetrering sörjer för hjärt ochkärlträning eftersom kroppen arbetar med att kyla sig själv och det medför en omfattande ökning av hjärtfrekvensen, hjärtutbytet och metabolism. Som en bekräftelse av validiteten av denna form av hjärtkärlträning har NASA gjort omfattande forskning i början av 1980-talet som lett till slutsatsen att infraröd stimulering av hjärtkärlfunktionen borde vara den ideala vägen att bibehålla hjärtkärlkonditionen hos amerikanska astronauter under långa rymdflygningar. Blodcirkulationen har rapporterats öka när man har hypotermi (abnormt låg kroppstemperatur), från normala 5 – 7 liter per minut till så mycket som 13 liter per minut. 

Det infraröda värmesystemet gör det möjligt för människor i rullstolar, eller de som i övrigt är oförmögna att röra sig, eller de som inte kan följa ett motions- eller konditionsträningsprogram, att uppnå en hjärtkärlträningseffekt. Detta möjliggör också en större variation i ett pågående träningsprogram. ”Många av oss som löper gör det för att träna upp vårt hjärtkärlsystem, inte för att skapa stora benmuskler. Reguljär användning av infraröd penetrering kan ge en liknande påfrestning på vårt hjärtkärlsystem och en regelbunden användning kan vara lika effektiv, i form av hjärtkärlträning och förbränning av kalorier, som vanlig motion.”- Journal of the American Medical Association 8/7/81.

 • ANTI-AGE

Anti Age innebär mycket, alltifrån ett hälsosamt hjärtkärl system och bra syresättning av blodet bland mycket mer. Det vi dock ofta tänker på i dessa termer är den synliga delen av åldrigsprocessen såsom huden exempelvis

Förbättrad hudstruktur
Utmärkt för att öka blodcirkulationen i huden, vilket är nödvändigt för en vacker skimrande hud. Gör huden fastare och förbättrar dess färg och elasticitet. Ger en känsla av frisk fräschör när torra döda hudceller avlägsnas och porer öppnas upp och djuprengörs.
Huden blir förbluffande mjuk och len. Öppna sår läker snabbare med mindre ärrbildning.

Reducerar celluliter
Celluliter som är en geléliknande substans bestående av fett, vatten och slaggprodukter, samlas i fickor under huden. Det infraröda ljusets djupa värmepenetrering, den ymniga svettningen och avlägsnandet av toxiner gör att celluliter reduceras och i hög grad snabbar på andra behandlingar mot celluliter.

 • VIKTKONTROLL

Du kan förbränna upp till 600 kalorier víd en 40-minuters behandling.

Nedan visas hur många kalorier som en person som väger 75 kg normalt förbränner genom 30 minuters motion. SPORT / KALORIER:

 • Rodd (maximal ansträngning) : 600 
 • Simning (crawla) : 300 
 • Jogging : 300 
 • Tennis (snabbt spel) : 265 
 • Hugga ved : 265 
 • Cykling (16 km/h) : 225 
 • Golf (utan en vagn) : 150 
 • Gång (6 km/h) : 150 
 • Bowla : 120 
 • Squash: 510 

KONTAKT:
Telefon: 073-687 21 50
E-mail: info@qi-niken.com

ÖPPET:
Webshop: Alla dagar & dygnet runt
Butik: Boka tid
Klinik: Boka tid
Skicka ett mail eller ring om du har några frågor!

Välkommen !

SENSEI - Enmansbastun Solo SENSEI - Enmansbastun Solo

Bastu sätter fart på blodet
Att bada bastu är bra för hälsan. Värmen vidgar blodkärlen och förbättrar blodcirkulationen.
Det menar en grupp japanska forskare i en ny forskningsrapport som presenteras i den ansedda tidskriften Journal of the American College of Cardiology.