Massage

Massage är ett välgörande behagligt sätt att:

 • mjuka upp stela muskler och leder.
 • minska stress och spänningar
 • öka cirkulationen
 • lindra vid sorg

Genom massage frigörs endorfiner, kroppens eget smärtlindrande ämne. Beröring är livsnödvändig för oss människor. Den ger värme, tröst, njutning, förnyad livskraft och förmedlar uppskattning. Ju oftare du får massage, desto större blir de positiva effekterna

 • Massage har funnits sedan urminnes tider.
 • Du behöver inte ha smärta för att få massage. Det bästa är att gå till terapeuten innan du får ont. Att jobba förebyggande är första steget till att få en god hälsa och undvika sjukskrivning!
 • Beröring gör att kroppen producerar oxytocin. Det är ett hormon som hjälper dig komma ner i varv och ger kroppen lugn och ro.
 • Du har bara en kropp att vara rädd och och det är bara du som kan det yttersta ansvaret för att vårda den.
 • Att ta kroppsbehandlingar gör att du blir mer medveten om din kropp och lär känna den. Då upptäcker du lättare om något inte står rätt till.
 • Med en stunds avslappning får kroppen och sinnet en chans att återhämta sig. Även om du precis efter behandlingen kan känna dig dåsig blir du piggare på lång sikt.
 • Dina spända muskler blir mjukare och blodcirkulationen ökar. Särskilt bra för alla som har ett stillasittande jobb.
 • Massage ökar lymfcirkulationen vilket bl a gör att slaggprodukter lättare rensas ur kroppen.                                                                                           

* Qi-nikens egen friskvårdande massage 
Har influenser från kinesisk Tui Na-massage, japansk Shiatsu och indisk Champissage.


Tui Na betyder “skjuta på” och “gripa om”  och är en dynamisk massageform. Genom Tui Na-massagen kan man reglera qi- och blodflödet och motverka obalanser som uppstått av qi och blod. 

* Koppningsmassage

Koppning härstammar från den Traditionella Kinesiska Medicinen. Koppning används vid problem som smärtor och stelhet. Kopparna hjälper till att lösa upp stagnationer och få igång cirkulationen. * Denna metod kan närmast jämföras med bindvävsmassage.

Behandlingen görs delvis med koppor som gör bindväven smidig och avslappnad och lossar de samlade slaggprodukterna så att de kan transporteras iväg till det lymfatiska systemet och vidare ut den naturliga vägen. Behandlingsmetoden avser att lösa upp förtätad bindväv. Bindväv finns i de flesta av kroppens organ, i hud, senor, ben, blodkärl, brosk mm. Bindväven har olika strukturer och egenskaper, t ex varierande grader av elasticitet, beroende på var i kroppen bindväven sitter.

* Hot Stone

Hot stone massage är en holistisk behandling där terapeuten använder sig av varma lavastenar och aromaoljor. Stenarnas värmande effekt förstärker och fördjupar massagens förmåga att reducera spänningar, minska stress och på så sätt återställa balansen. Stenarna blir en förlängning av terapeutens händer.

Massage i kombination med  

SENSEI-Bioresonans
effekt: 1+1=3

         massage + Sensei

Alla ovan behandlingar kombineras med bioresonans. Värmen förbättrar cirkulationen i överspända och ömma muskler vilket bidrar till en ökad förutsättning för en normaliserad muskelfunktion. Värmen leder också till ökad endorfinproduktion.

OBS!
Massage rekommenderas inte vid förkylning, feber, inflammationer eller de tre första månaderna under graviditeten.
KONTAKT:

Telefon: 073-687 21 50

E-mail: info@qi-niken.se

 

ÖPPET:

Webshop: Alla dagar & dygnet runt

Butik:  Boka tid

Klinik:  Boka tid

Boka tid för konsultation eller skicka ett mail om du har några frågor!

 

Välkommen !

Massage tröstar vid sorg

Personer som sörjer kan med massage bli hjälpta att komma vidare, visar forskning gjord vid Karolinska Institutet. 18 personer som nyss förlorat en nära anhörig tackade ja till erbjudandet om massag 25 minuter i veckan under två månader. Samtliga, utom en som drabbades av ytterligare sorg, beskrev att massagen tröstat och gett ny energi.

Tui Na - Kinesisk massageterapi är en frontlinjeterapi för gastrointestinala besvär. Används i kombination med sunda matvanor, regelbunden motion och naturläkemedel. Det ger lättnad för matsmältningsbesvär, förstoppning, IBS (Irritable Bowel Syndrome) och många andra förhållanden som påverkar magen och tarmarna.

Få ut max av dina friskvårdspengar:
Betala fem behandlingar– så får du den sjätte på köpet!

FRISKVÅRDSBIDRAG