Immuno 1 IgG 115 Candida + Gliadin

Pris:
6 500 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1364514
Typ:
Immuno 1 IgG 115 + Candida +Gliadin
Antal:
Detta test kombinerar ett test av 115-IgG-antikroppar, ett candida-test och ett anti-gliadin-antikroppstest för att detektera matallergier, utfällande antikroppar mot svampkandida respektive glutenkänslighet.
 
  • Immuno-IgG 115:
Majoriteten av negativa immunreaktioner på livsmedel klassificerade som typ II, III eller IV med fördröjd systeminitiering medieras av IgG och benämns livsmedelskänsligheter. Det har uppskattats att 90% av immunreaktionerna på livsmedel är icke-IgE eller fördröjda symptompåverkande matallergier. Ett enda blodprov kan identifiera patientens matkänslighet. Rekommenderade behandlingar för matkänslighet är eliminering av reaktiva livsmedel från kosten i en period av 3 till 4 månader följt av återintroduktion och rotation.
 
  • Candida
En form av candidiasis har uppstått som uppenbarar symtom som ofta är systemiska och orsakar stort obehag. Det kommer vanligen som en överväxt av svampformen av Candida som förekommer i nedre mag-tarmkanalen.
 
Detta test består av två test som är utformade för att hjälpa läkare att diagnostisera polysystemisk kronisk candidiasis (PCC). Förfarandena är:
- ELISA-testet ger hög känslighet och specificitet vid detektering av PCC i tidigt stadium, vilket möjliggör snabb inlärning av terapi.
- Immunodiffusionstestet bekräftar PCC i senstadiet när antikroppsnivåerna har ökat avsevärt. Båda testen körs på varje patientprov.
 
  • Gliadin :
Gliadin är proteinkomponenten av gluten. Analysen anti-gliadin-antikropp är en effektiv screening-test för gliadin och är en bra metod för att övervaka patienternas följsamhet till en glutenfri diet.
 
Över 100 kroniska tillstånd, inklusive celiaciasjukdom, har förknippats med ökade nivåer av anti-Gliadin-antikropp (gliadin är proteinkomponenten i gluten). Sedan 1970-talet har glutenfria dieter visat sig vara en tillförlitlig behandling för att ge celiac patienter tillbaka till "normalitet".
Ny forskning har visat detektion av anti-gliadin IgG och IgA som en indikator på gliadinintag i medicinskt tillstånd. Testet detekterar både IgG och IgA till gliadin med ELISA-metoden. Detta test är ett mycket effektivt screeningtest för gliadin och är en bra metod för att övervaka patienters efterlevnad av en glutenfri diet.

Testkit innehållande allt du behöver samt instruktioner skickas hem till dig. Salivtester, avföringstester och kapillära blodtester (stick i fingret) kan du göra själv. DHL hämtar sedan upp ditt prov så att det snabbt och säkert transporteras till labbet för analys. Labbet behöver runt 8-14 dagar för de flesta tester innan du har ditt testresultat. Qi-niken hjälper dig sedan att tyda testresultatet under en kortare genomgång per telefon.
I tester där blodprov ska göras venöst (i armen) behöver du få hjälp på mottagning där sjuksköterska eller motsvarande finns. Ibland kostar detta, oftast handlar det om ca 150 kr. I de flesta fall kan du vända dig till din vårdcentral. 

OBS! Testsvaret kommer på engelska
http://nordiclabs.com/ProductPDF/Information%20on%20Food%20Families_1666.pdf
http://nordiclabs.com/ProductPDF/IgG_Gliadin_Candida_SR_Immuno_clean_1666.pdf