457_1394539622

IPA - Läckande tarm

Pris:
2 450 kr
Inkl. 25% Moms
Typ:
IPA (intestinal permeability and absorption)
Antal:
IPA (intestinal permeability and absorption)
Ett test som mäter tarmpermeabilitet, dvs läckande tarm och även hur bra du tar upp/absorberar mat. Enkelt uttryckt så dricker man en sockerlösning, sen testar man om sockerarter tar sig igenom tarmväggen och ut i kroppen hela, och därmed syns i urinet.
indikationer
• Abdominalt obehag
• Uppblåsthet
• Mat allergier
• Gas
• Irritabelt tarmsyndrom (IBS)

IPA-analysen är ett unikt omfattande test för att bestämma hälsan och effektiviteten hos flera gastrointestinala funktioner. Av specifikt intresse är ökad intestinal permeabilitet, tarmskada, tarmfunktion, laktosintolerans, sackarosintolerans och tarmkanos hälsa.
 
Teorin bakom IPA-testet har granskats omfattande och genom att utvärdera den senaste 30-åriga vetenskapliga litteraturen är det nu möjligt att få en mer ingående förståelse för tarmfunktionen. IPA-testet skiljer sig från andra intestinala permeabilitetstester genom att det analyserar fem typer av socker och deras korrelativa enzymer i motsats till endast två typer. Med två socker får du kanske bara två femtedelar av den kliniska bilden.
 
IPA-testet ger en indikation på huruvida en patient lider av ett eller flera av följande kliniska tillstånd: minskad absorptionskapacitet; ökad gastrointestinal permeabilitet; inflammation; eller laktos och sackarosintolerans - kunskap som inte tidigare erhållits från de två sockertesterna. Testet utförs efter intag av en sockerlösning innehållande de fem olika typerna av socker: mannitol, sackaros, laktos, rafinos och cellobios. Koncentrationerna av de olika sockerarterna kan identifieras i urinen. Nivåerna eller deras ömsesidiga förhållanden anger om ovanstående kliniska tillstånd är vanliga.
 
Ökad intestinal permeabilitet
Ökat intestinalt permeabilitetssyndrom är ett tillstånd som orsakas av skador på tarmarnas mukosfodring. Tarmarna är avsedda att absorbera näringsämnen som små molekyler (molekylradien <40 nm). När tarmfoderet förändras eller skadas absorberas större, osmälta molekyler i blodomloppet och orsakar ytterligare inflammation, vilket därför hämmar absorptionen av fördelaktiga näringsämnen. Ökad intestinal permeabilitet orsakas främst av överkonsumption av alkohol, kolsyrade drycker, läkemedelsmedel och dieter som består av lågfibrer, högfruktos, konserverade och bearbetade livsmedel. Effekterna kan varieras och variera, allt från trötthet och uppblåsthet till ökade livsmedelsallergier, proteinskador, avgiftningshämmande och ett försvagat immunförsvar.