Peptider (Gluten & Milk Digestion)

Pris:
3 450 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1950785
Antal:
Kommentar till butiken:
Peptidtestet är utformat för att detektera tarmpermeabiliteten (ofta kallat läckande tarm) och närvaron av diet-härledda peptider (som kan indikera dålig matsmältning av vissa livsmedel).

Indikationer:
• Autismspektrumstörning
• Tarmproblem
• Förhållanden som kan påverka beteende och mental välbefinnande
• Mat allergier

Översikt
Flera problem kan uppstå när mat inte smälts (metaboliseras) ordentligt och / eller får lämna tarmen i en ofullständigt digererad form.

Detta test kan indikera problem med ett eller båda elementen:
tarmpermeabilitet (ofta kallat den läckande tarmen) och närvaron av diet-härledda peptider (som kan indikera dålig matsmältning av vissa livsmedel).
 
Utifrån vårt publicerade arbete under autismspektrumförhållanden letar vi efter förekomsten av två uppsättningar föreningar:
• IAG (transindolyl-3-akryloylglycin): en metabolit av aminosyran tryptofan. Tryptofan är normalt utgångspunkten för flera viktiga föreningar inkluderar serotonin (kopplat till humör) och melatonin (kopplat till sömn-väckningscykeln). En av de mer oklara vägarna för metabolismen av tryptofan tros slutas med produktionen av IAG. IAG spekuleras som en avgiftad slutpunkt för andra föreningar vars primära effekt kan vara att störa olika biologiska membran i kroppen. Denna effekt kan sträcka sig till läckande tarm.
 • Peptider som härrör från kosten: föreningar som produceras som livsmedelsproteiner digereras i deras bestående aminosyror. Korta kedjor av dessa aminosyror har olika kemiska aktiviteter beroende på vilka aminosyror som ingår. Detta test letar efter närvaron av flera peptider härledda från gluten och kasein.
 
Det samlas bevis för en roll för dietintervention exklusive gluten och / eller kasein som ett möjligt interventionsalternativ för vissa personer med ett autismspektrum eller relaterat utvecklingsläge.

Provkrav:
Urin
Genomsnittlig behandlingstid : 
10 ± 4 dagar
Provtestrapport:
http://nordiclabs.com/ProductPDF/Peptides.(Gluten-Milk.Digestion).UK_STR_1765.pdf