Covid -19

Pris:
2 750 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P2038056
Antal:
Kommentar till butiken:
Testa för SARS-CoV-2-viruset, dvs det nya Coroavirus som kan ge COVID-19, med hjälp av ett avföringsprov eller testa för antikroppar i ett blodprov

Covid-19 Avföringstest
Coronavirussjukdom 2019 (COVID-19) är en sjukdom orsakad av svårt akut andningsyndrom Coronavirus 2 (SARS-CoV-2).
SARS-CoV-2 kan detekteras i avföring med metoden Real-kvantitativ polymeras-kedjereaktion (RT-qCPR).
Ett positivt resultat kan indikera faktisk infektion med SARS-CoV-2 vid tidpunkten för insamlingen.
SARS-CoV-2 kan upptäckas i avföring i typiskt ungefär 1-2 dagar innan COVID-19-symtom finns och många dagar efter att symtomen försvunnit.
SARS-COV-2 avföringstest är användbart för patienter som uppvisar tecken och symtom på SARS-CoV-2, inklusive:
  • Feber
  • Hosta
  • Andnöd
  • Gastrointestinala klagomål
  • Asymptomatiska patienter oroade över att ha eller överföra viruset
Övervakning av patienter som tidigare testat positivt för COVID-19 med andningsprov SARS-CoV-2-pallanalysen är inte diagnostisk för COVID-19.
COVID-19-sjukdomen kan endast diagnostiseras med positiva SARS-CoV-2-resultat på ett andningsprov.
OBS!

Detta testet har inte utvärderats av FDA. Detektering av SARS-CoV-2 i avföring är endast för forskningsändamål och anses inte diagnosticera COVID19


Covid-19 Blodprov
COVID-19 Antikroppstest är ett enkelt blodprov som använder överlägsen ELISA-teknik för att upptäcka den kvalitativa närvaron av det humana Immunoglobulin M (IgM) och Immunoglobulin G (IgG) antikropparna som binder till SARS-CoV-2-viruset (det nya viruset som orsakar COVID-19).
Testet kan användas för både symtomatiska och asymptomatiska patienter - vilket gör det till ett användbart verktyg för att identifiera patienter som har utsatts för COVID-19.
IgM-antikroppar detekteras vanligtvis tidigare under en infektion än IgG-antikroppar.
Studier som hittills publicerats indikerar att IgM-antikroppar mot SARS-CoV-2 vanligtvis upptäcks under den första veckan efter symptomets början, toppar inom 3 till 4 veckor och börjar sedan minska.
IgG-antikroppar mot SARS-CoV-2 upptäcks ofta efter den första veckan från symptomdebut.
Även om de långsiktiga trenderna för IgG-antikroppar i COVID-19 ännu inte har fastställts, indikerade tidigare studier i SARS att IgG-antikroppar nådde en topp inom några månader efter symptomets början och minskade gradvis därefter.

Metod: 
Avföringsprov: Tester och instruktioner skickas hem till dig efter beställning. Det tar ca 1 arbetsdag att få hem testkitet. Du tar provet hemma hos dig och skickar sedan in det för labbanalys mha fraktinstruktioner som medföljer testkitet (frakten är förbetalt med DHL).
Testet blodprov (plasma)  görs venöst (i armen). Du behöver få hjälp på mottagning där sjuksköterska eller motsvarande finns. Den kostnaden tillkommer
Analystiden, innan du får svar, är sedan 3-4 dagar.

Coronavirus Stool Testing:
https://nordicvms.com/ProductPDF/NordicLabsSARS-COV-2StoolTesting_5132.pdf
Exempel testresultat:
https://nordicvms.com/ProductPDF/SARS-CoV-2-Stool-Analysis-Sample-Report_5132.pdf