Estetisk/kosmetisk akupunktur

Akupunktur för skönhet, ansiktslyft och föryngring
 

Vill Du förebygga tecken på åldrande, helt naturligt utan kemikalier eller biverkningar. Ditt ansikte får ny spänst och lyster  dina rynkor jämnas ut och hela du vitaliseras.

I Kinesisk medicin förklaras hudens åldrande med att cirkulationen av Qi, kroppens vitala energi och dess flöden, minskar med åren och resultatet blir att de meridianer och flöden som underhåller vitaliteten i huden, inte längre är lika effektiva. Cellerna och vävnaderna kan inte längre näras och huden torkar, rynkor uppstår och hudens lyster minskar. Dessa processer kan förvärras genom felaktig föda, rökning, livsföringen, stress, oro etc.
Akupunktur är en naturlig och icke invasiv behandling där man använder mycket tunna små nålar som stimulerar ny kollagenproduktion i din hud. Det unika i denna metod är själva konceptet med akupunktur, att man kan förändra sitt yttre genom att ta hand om djupare problem i kroppen, främst matsmältningen vilket man samtidigt behandlar med denna metod. Med denna tusenåriga tradition kommer du att känna dig vackrare, piggare och friskare.

Traditionell kinesisk medicin är en effektiv och säker metod för att minska åldrandets tecken. Behandlingen ökar spänsten i musklerna och slätar ut huden som blir mer vital och får en ungdomlig lyster.
I väst har vi nu upptäckt detta fantastiska alternativ att återskapa skönhet på ett effektivt och smärtfritt sätt, utan kirurgiska ingrepp eller injektioner.
Intresset är stort världen över för denna metod som är naturlig och utan risk för skador.

 

Estetisk Akupunktur
• Reducerar rynkor, slätar ut huden i ansiktet och ger en helt naturlig ansiktslyftning.
• Minimerar eller tar bort pigmentfläckar.
• Minimerar eller tar bort fina linjer och rynkor, gör linjerna mjukare.
• Minimerar eller tar bort ärrbildning.
• Reducerar påsar eller mörka ringar under ögonen.
• Förbättrar ansiktsfärgen, ger en hälsosam glans och lyster.
• Minskar dubbelhaka.
• Minskar storleken på porerna.
• Behandlar hudproblem som Rosacea, acne och oren hud.
• Ger en klarare blick.
• Lyfter hängande ögonlock.
• Ökar blodflödet och produktionen av kreatin och kollagen i huden.
• Mjukgör huden.
• Minimerar eller tar bort celluliter.
• Allmän vitalisering & stärkning av hälsan     m.m.


Så fungerar estetisk akupunktur
Nålsticket skapar ett mikrotrauma och en mikroinflammation i huden. Din kropp svarar med att skicka blod till området. Blodplättarna (trombocyter) utlöser koagulationsfaktorer, cytokiner, och viktiga tillväxtfaktorer.  Nålarna vidrör ej det undre hudlagret (Dermis) utan de skapar en liten kanal till det yttre hudlagret (Epidermis) som är kopplat till fibroblaster. Fibroblaster skapar och lämnar ny extracellulär matris med kollagen och elastin. Din hud reparerar sig själv, ny kollagen byggs upp i underhuden just under ytan. Rynkorna fylls då ut utan användandet av något onaturligt ämne. Till skillnad mot injektionstekniker blir det ingen rodnad, inga knölar, inga blåmärken osv efter en behandling.

Behandlingen
Den vitaliserande behandlingen görs av akupunktören med mycket tunna, hårfina nålar. Generellt rekommenderas 10 behandlingar. Återkommande akupunkturbehandlingar främjar tillväxten och fortsätter återuppbyggandet av kollagen som fyller ut eller stramar upp de områden som behandlas. Detta resulterar i en långvarig förbättring/förminskning av fina linjer och rynkor. Tack vare detta (långsamma uppbyggandet av kollagen) är oftast resultat mer långvarigt än någon av de injektionsbehandlingar som för närvarande erbjuds på marknaden.

Gör det ont?
De flesta blir förvånade då de får veta att akupunkturnålarna är extremt tunna. De är absolut inte som sprutor, de som används för att injicera vätska eller för att dra blod, de är stora och ihåliga så vätska kan passera igenom. Akupunktören använder speciella ultra tunna nålar som är tunnare än normala akupunkturnålar, till och med tunnare än människohår. Faktiskt så får det plats 40 akupunkturnålar i öppningen på en vanlig spruta.
 

Vad kan man vänta sig att känna efter behandlingen?

I de flesta fall försvinner små rynkor. Större rynkor brukar minska i djuphet och skärpa, påsar (tex runt ögon) och svullnader (tex under hakan) elimineras. Du får en friskare hy, med mer lyster redan efter några behandlingar.

Din inre energi aktiveras och som en bonus av behandlingen känner du dig uppfriskad och samtidigt härligt avslappnad, efter varje gång. Diagnos ställs via pulsen och tungan. Under behandlingen används ett stort antal nålar.  Nålarna är mycket små och känns knappt. Kom helst osminkad!

Man brukar räkna med en serie om 5-10 behandlingar för att uppnå ett maximalt resultat. Om man sedan vill, underhåller man resultatet genom att återkomma en gång var 3-4 månad.

För förebyggande:

  • I början av 30-års åldern, enstaka behandlingar var 6-8 vecka.
För föryngring, ärrbildning eller cellulitbehandling:
  • Serier på ca 10-15 behandlingar. Gärna 2 behandlingar per vecka de första 2 veckorna och sedan 1 ggr per vecka.
För acne, Rosacea eller ökad pigmentering: 
  • 1 ggr per vecka.

Att tänka på före behandling
Du bör inte ha make-up på dig, då nålarna kan ta med sig färgämnen in i huden och orsaka pigmentförändringar och t.om ofrivilliga tatueringar.
Det är därför viktigt att huden är ren och så naturlig som den kan vara innan varje behandlingstillfälle.

http://www.kinesiskmassage.se/docs/kosmetisk.pdf

Tillval:
Ansiktsmask, Natural Silk

Ansiktsmask med 100% naturligt, hydrolyserat silkesprotein och andra fuktbindande, föryngrande och vitaliserande ingredienser.
Silkesproteinet lägger sig som en skyddande hinna i översta hudlagret samtidigt som det fuktbinder. Övriga ingredienser tränger ner i huden och reparerar, stimulerar och fuktbinder på djupet. Perfekt mask för torr och känslig hud. Utmärkt efter nålbehandling, microneedling, ansiktsbehandlingar, ansiktsmassage och eller Gua Sha.Microneedling/Dermaroller

ett alternativ eller ett komplement
till traditionell nålbehandling.
 

Läs mer

Det finns olika yttre faktorer som påverkar huden, så som t ex kemiska ämnen, miljöpåfrestningar, luftföroreningar samt solljus. En frisk hud ska normalt sett klara av detta. Som alla andra organ i kroppen är huden beroende av en väl fungerande mage och tarm.
Visste du att 70 % av immunförsvaret sitter i tarmen? – Det påverkar din hud.

Din hud behöver bra näring

För att din hud skall må bra behöver den bra näring i form av vitaminer, mineraler och fettsyror. Detta är viktigt för en frisk hud, cellfunktion och cellstruktur samt för en välmående mage och tarm.

Se till att äta mycket frukt, bär och grönt, samt hälsosamma källor av proteiner och fett.
Ta reda på om det är något du är allergisk eller känslig mot och uteslut detta från din kost.
För att huden och tarmen skall läka effektivt behövs även tillförsel av kosttillskott med goda bakterier, antitoxiner och bra fettsyror. 

 Se över dina mineralnivåer med en håranalys!
KONTAKT:

Telefon:073-687 21 50

E-mail: info@qi-niken.se

 

ÖPPET:

Webshop: Alla dagar & dygnet runt

Butik: Boka tid

Kliniken: Boka tid
Ring eller skicka ett mail om du har några frågor!

 

Välkommen !

 

TILLVAL! ROSE ALGUE PEEL OFF MASK En uppstramande mask
................Ansiktsmask Natural Silk...............
................Ansiktsmask Natural Silk...............
 
Hos Qi-niken kombineras akupunturbehandlingen med SENSEI Bioresonans som ytterligare bidrar till att öka cirkulatonen i huden.

OBS!
Ansiktsbehandling rekommenderas inte vid förkylning, inflammationer, feber eller solsvedd hud.